Indhold

06.06.17 09:00

Undervisningsobservation fremmer elevernes læring

Undervisningsobservation fremmer elevernes læring
På KLK’s temadag om undervisningsobservationer den 28. september kan du bl.a. høre leder- og uddannelseskonsulent Malene Ringvad fortælle om, hvordan du som leder kan blive bedre til at bruge undervisningsobservationer i din ledelse af skolen.

Hvis du som skoleleder vil fremme elevernes læring, er pædagogisk ledelse et af de vigtigste redskaber i værktøjskassen, lyder det bl.a. fra skoleledelsesforsker Vivianne Robinson. Derfor arrangerer KLK en temadag i Kolding i samarbejde med leder- og uddannelseskonsulent Malene Ringvad, hvor du bliver introduceret til anerkendte metoder og praktiske eksempler på, hvordan du som leder kan arbejde med undervisningsobservation.

”Det er relativt let at iagttage, om der er ro og orden, og om eleverne taler pænt osv., men det siger ikke så meget om elevernes læring og trivsel. Der skal en mere opmærksom og fokuseret observation til. Det er nødvendigt også at fokusere på de læringsmål og tegn på læring, viden, færdigheder og trivsel, som underviseren arbejder ud fra", forklarer Malene Ringvad.

Indsamling af data

Hun påpeger samtidig, at ledernes observationer i undervisningen ikke skal betragtes som en evaluering, men som en løbende indsamling af kvalitative data til brug for mange ting, heriblandt læringsfokuserede didaktiske samtaler med underviserne.

”Udgangspunktet er begge parters observationer i undervisningen. Det handler om at fokusere på, hvad der skete i situationen, og hvordan læringsprocesserne var”, siger Malene Ringvad.

Øvelse gør mester, og som skoleleder skal du derfor sørge for at dele dine data og viden med resten af organisationen.

”Mange ledere synes, det er svært, og det kræver helt sikkert en masse øvelse, og især et godt samarbejde med skolens vejledere, men det er en god investering, og det betyder meget for medarbejderne, at lederne følger bedre med i undervisningsopgaven på skolen”, siger hun.

Du kan høre mere til Malene Ringvad og høre flere erfarne skoleledere fortælle om undervisningsobservation på KLK’s temadag den 28. september 2017 på Comwell Kolding. Læs mere og tilmeld dig her.

Annonce


KL's Konsulentvirksomhed   Weidekampsgade 10   Postboks 3370   2300 København S   tlf. 3370 3321

Annonce

Annonce