Indhold

09.01.18 16:00

Besøg KLK på KØF og få en mere effektiv kommune

Besøg KLK på KØF og få en mere effektiv kommune
Kig forbi KLK’s stand på KØF 2018 og få et unikt overblik over, hvor I kan sætte ind for at øge effektiviteten i jeres kommune, samt, hvordan jeres udgiftsniveau ser ud i forhold til sammenlignelige kommuner på forskellige områder.

Når KL den 11. januar slår dørene op til Kommunaløkonomisk Forum 2018 (KØF), står vi i KLK klar til at tage imod dig i stand nr. 5, hvor du kan få unik viden om netop din kommune. Du kan bl.a. se en række udvalgte nøgletal for netop din kommune, der viser, hvordan det står til med effektivitet, kvalitet, udgiftsniveau mv. på en forskellige områder.

Nøgletallene er et supplement til ”Kend din Kommune”.  De giver jer bl.a. et overblik over, hvor I kan sætte ind for at øge effektiviteten, samt mulighed for at se, hvordan jeres udgiftsniveau ser ud i forhold til sammenlignelige kommuner på forskellige områder – for eksempel skole-, ældre eller sundhedsområdet. Det kan bl.a. være udgifter til plejebolig pr. 80+ årig, udgifter til anbringelser samlet pr 0-22-år, karaktergennemsnit eller andelen af 18-29 årige uden uddannelse og job.

Hvis din kommune adskiller sig fra sammenlignelige kommuner kan det skyldes flere ting som for eksempel politiske beslutninger og socioøkonomiske rammesætninger. Men hvis forskellene skyldes ubevidste beslutninger og høje serviceudgifter, kan det være en god ide at kigge nærmere på dem.

Hvis du ikke er på KØF, men gerne vil vide mere om nøgletallene i din kommune, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Eva Iversen, eviv@kl.dk, tlf. 33703387 eller souschef Peter Bogh, peb@kl.dk, tlf. 21344445.


KL's Konsulentvirksomhed   Weidekampsgade 10   Postboks 3370   2300 København S   tlf. 3370 3321