Hvad er vigtigt for jeres unge uden uddannelse eller job?
Tag de unge med på råd og byg bro mellem fagkulturer
100.000 unge står overfor en fremtid uden uddannelse og job. Det er en seriøs udfordring - særligt for de unge. Kommunerne har etableret nye organiseringer, som skal sikre en koordineret indsats. Nu skal det til at virke i dagligdagen.
De kommuner, som har arbejdet med tværfaglig koordinering gennem flere år, har erfaret at kulturforandringen ikke gennemføres på et spiltsekund. Arbejdet begynder først for alvor efter organiseringen er på plads. Vores erfaring er, at det er nemmere at bygge bro mellem forskellige fagfagligheder, når de unges stemme får vægt.
Hvad siger de unge?
Vi har gennemført brugerrejser med flere end 70 unge i over 10 kommuner. Vores erfaring er, at de unges fortællinger om mødet med kommunen og hvilke ingredienser i indsatsen, som er vigtige for dem, er et rigtig godt udgangspunkt for tværfaglig dialog mellem ledere og medarbejdere med forskellige fagfagligheder.
Hvis I er nysgerrige på jeres unges fortællinger og på, hvordan I kan bringe dem i spil i jeres kulturforandring, så kontakt os. Vi tror ikke på en færdig opskrift, som passer til alle kommune. Det er vigtigt at bygge videre på det DNA, som I allerede har opbygget i jeres kommune.
Træk på Komponents viden
Vi deler meget gerne ud af den viden, vi har om forskning om udsatte børn og unge, andre kommuners erfaringer og alle ungefortællinger, men det vigtigste at understøtte jeres mål om forandring.
Hvad kan vi hjælpe med?
I Komponent kan vi hjælpe jer med at:
- At gennemføre brugerrejser med jeres unge, som systematisk tager udgangspunkt i de vigtigste indsatser og begivenheder i de unges forløb
- At udvikle tidslinjer med beskrivelse af 4 til 5 forskellige, men karakteristiske forløb for unge, der har fået en tværfaglig indsats, eller som har behov for en tværfaglig indsats. Tidslinjerne beskriver både indholdet i indsatsen og de unges fortællinger om, hvordan de har oplevet indsatsen og kan bruges i organisationen som øjenåbner i forhold til egen praksis
- At facilitere udviklingsprocesser med ledere og medarbejdere på tværs af fagfagligheder med udgangspunkt i vigtige temaer i ungeforløbene. Et tema kan være rammen for de koordinerede medarbejders rolle fx i forhold til at bringe den nødvendig tværfaglige indsats i spil
- At udvikle nye relationelle formelle og uformelle netværk og designe nye tilgange og indsatser i tæt samarbejde med ledere og medarbejdere
- Oplæring i vores metoder og værktøjer i forhold til borgerinddragelse, så organisationen kan indarbejde dem i egen praksis.
Vores team
Vi er et bredt team, som har solid erfaring med forandringsprocesser og styring i forhold til inklusion i folkeskolen, familieindsats, uddannelses- og beskæftigelsesindsats for unge, socialindsats for unge over 18 år og ledelse på tværs. Derfor har vi mulighed for at skræddersy et partnerskab med jer, som indeholder præcis de elementer, I har behov for.
Kontakt
Kontakt chefkonsulent Lone Englund Stjer, los@kl.dk, tlf. 3370 3770, hvis du/I vil høre mere om mulighederne for et samarbejde med Komponent.