Ledelsesopgaven - Fornyet forkus på faglig ledelse
I perioder med mange reformer er det naturligt, at udviklingen af de faglige løsninger trækkes tættere ind i ledelsesrummet.
Det sker også for topchefer, som i stigende grad bliver vurderet på, om kommunens løsninger har positive effekter for borgerne og er i overensstemmelse med de politiske mål. Så også i dette perspektiv har god faglig ledelse betydning for, om mål med omstillingerne realiseres.
Det er vigtigt, at den faglige ledelse er forankret hos ledere med personaleansvar og ikke delegeret ud til andre.
Der er derfor behov for at fokusere på, hvordan der bliver skabt et stærkt fagligt og forpligtende fællesskab om løsningerne på alle niveauer. Hvad er den faglige ledelsesopgave eksempelvis for den centerchef, der leder skoleledere, som leder pædagogiske læreprocesser? Og lige såvel længere ud (og op) i ledelseskæden.
Det øgede fokus på tværfaglige løsninger er også et vilkår, som sætter faglig ledelse i centrum. Derfor er udvikling af dette felt ofte noget, der omfatter flere af de kommunale enheder - inklusiv en tæt inddragelse af de fagprofessionelle, som har den faglige kapacitet og kompetence i hverdagen.
Vi tilbyder
- Afklaring og udvikling af metoder og konkrete værktøjer, der kan styrke den faglige ledelse tæt på medarbejderne
- Organisatoriske processer, der skaber et fælles fundament og en kultur for at arbejde med faglig ledelse på alle ledelsesniveauer
-
Sparring/coaching til de ledere, der ønsker særlig inspiration og en fornyet faglig ledelsespraksis
-
Implementering af faglig ledelse både på tværs og i de enkelte stabs- og velfærdsområder